WOW NL

WOW-NL biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan een groot netwerk van weerwaarnemers. WOW-NL is hét platform waarop iedereen actuele weerwaarnemingen kan delen, bekijken, vergelijken en archiveren. Het Weather Observations Website (WOW) concept werd in 2011 gelanceerd door de Britse nationale weerdienst Met Office. Inmiddels maken ruim 10.000 stations in 220 landen onderdeel uit van het netwerk. Het KNMI werkte voor de ontwikkeling van WOW-NL nauw samen met Met Office en zal dat ook blijven doen om het portaal verder te optimaliseren.

Globe NL

Leerlingen onderzoeken bodem, water, atmosfeer en natuur en leren zo een objectieve, wetenschappelijk onderbouwde mening te vormen. Door te doen raken ze betrokken bij uitdagingen en kansen rondom milieu en duurzaamheid.

Global Centre of Excellence on Climate Adaptation

Staatssecretaris van Milieu, Sharon Dijksma, zette op 6 februari 2017 haar handtekening voor de oprichting van het 'Global Centre of Excellence on Climate Adaptation'. Het centrum wordt opgericht door Nederland, Japan en de milieuorganisatie van de Verenigde Naties (UNEP).

Het instituut is er niet op gericht om de uitstoot van CO2 terug te dringen, maar moet alle kennis over hoe er kan worden omgegaan met klimaatverandering gaan bundelen. Daarnaast moet het bureau advies gaan geven aan landen en organisaties om beter om te kunnen gaan met klimaatverandering.